Ostalo

ČUDO

Odavno sam planirala nekako se upoznati s jednom osobom.

Gotovo ništa o njoj znala nisam, čak nit ono osnovno – da li se radi o ženskoj ili muškoj osobi – no čvrsto sam bila odlučila doći baš do nje. Znala sam joj ime i prezime ili prezime i ime, no ništa više od toga znala nisam.

A koje je to ime i prezime ili, pak, prezime i ime u pitanju bilo?

I kakvo sam, uopće, neobično pitanje upravo ispisala?

Kakvo god ono bilo, odgovor na nj glasi:

To ime i prezime ili prezime i ime bilo je – Zrinka Krešo.

Shvatljivo je da jenekoć mladu mene – Zrinku, s još mlađim bratom – Krešom, oduševila baš ta osoba, čije bi se ime svako toliko ukazalo na TV-ekranu. I dvojila sam i dvojila – da li je riječ o novinaru Kreši prezimena Zrinka(?) ili je ipak riječ o novinarki Zrinki prezimena Krešo? Ispostavilo se, naposljetku, kako se ipak radi o ovom drugom – Zrinka Krešo se pokazala osobom imena Zrinka (poput mene) i prezimena Krešo (poput bratova mi).

Uza sve mile i važne mi Zrinke života moga, ipak moram nekako i do još jedne! I to baš te – Zrinke Krešo! Kada je već toliko toga tu preklopljeno, možda se i njezina majka zove Marija, a otac Ante, kako se zovu roditelji nas – Zrinke (i) Kreše. A možda je njoj majka Antonija, a otac Mari(j)o? Svašta je prolijetalo mojom plavom glavom. Baš svašta.

Zanimalo me tako i da li bi je roditelji, da je slučajno rođena kao muško, nazvali – Krešo? Pa bi se i zvala i prezivala – Krešo. Krešo Krešo.

Poznaje li netko tu lijepu (jer sve su Zrinke lijepe, dakako) gospođu novinarku, Zrinku Krešo, molim da bratu i meni organizira upoznavanje s njom. Preporučamo se.

U tom bi nevjerojatnom upoznavanju triju osoba sudjelovale dvije Zrinke i dva Krešo-ta!

Ako to ne bi bilo čudo, ne znam što bi bilo…

Podijeli: